You are currently viewing Mire van szükség a tornához terhesség alatt?

Mire van szükség a tornához terhesség alatt?

  • Post category:Rekreáció

Eldöntötted, hogy belevágnál az otthoni mozgásba terhesség alatt?

Ebben szeretnénk most segíteni, hiszen biztosan gondoltál már arra, hogy mi az, amire szükséged lehet?

Sokunknál jó pont lehet, hogy ez a fajta mozgásforma nem igényel nagyobb anyagi befektetést. Az első, és a legfontosabb a kényelmes ruházat terhesség alatt.

Az öltözékünk legyen rugalmas, lehetőleg természetes alapanyagból készülő darab. Nincsen márka, amire esküdni tudnánk: a legfontosabb az, hogy Te jól érezd magad benne.

Ha a babamamaakademia.hu oldalán található online tréninget szeretnéd az otthonodban elvégezni, akkor nincs más hátra, csupán nézz körbe a környezetedben. Olyan helyszínt válassz, ahol nincsenek a környezetedben olyan tárgyak, játékok, könyvek, bútorok, amelyek gátolhatják a biztonságos mozgásodat.

Azt tanácsoljuk, hogy keress egy körülbelül 2.5 x 2.5 méteres helyet: ez lesz az a zóna, amelyben a mozgássorozataidat elvégezheted. Figyelj arra, hogy csúszásmentes legyen. 

A mozgássorozatokat a legjobb, ha mezítláb tudod egy jógamatracon végezni, de természetesen anélkül is megteheted. Szinte bárhol könnyedén beszerezhető ez a termék, nem kell feltétlenül a márkát nézni. Egyetlen dolog viszont kiemelten fontos: a jó jógamatrac nem csúszkál, van egy fix tapadása. Ehhez mindenképpen ragaszkodj, ebből ne engedj!

Gyógytorna során használhatunk kisebb (0.5-ös, esetleg 1 kilógrammos) súlyzókat, ha azt a szakember is engedélyezi. Ha nem rendelkezel ilyen sporteszközzel, akkor rövid ideig felválthatod egy fél literes ásványvizes üveggel. 

Mire figyelj még?

1. Teremts nyugodt körülményeket, halkítsd le a telefont és tedd félre a kaputelefont.

2. Készíts magad mellé vizet, hogy azért ne kelljen elmenned torna közben.

3. Járja át a szobát a levegő, nyisd ki az ablakot, vagy kapcsolj légkondit nagy hőség esetén.

4. Készítsd magad mellé azokat az eszközöket, amiket használni fogsz.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.