3 memória javító eszköz kismamáknak

3 Memória Javító Eszköz Kismamáknak

Kismamaként mennyit tudsz koncentrálni egyhuzamban?
(A cikkben 3 memória javító eszköz kismamáknak támogat téged abban, hogy jobb memóriád legyen.)

Ne ijedj meg, természetes, hogy nem annyit, mint szoktál. Miért van ez? 

Hát persze, hogy egyrészt a hormonváltozások miatt.

Másrészt a kismamák vérigénye is megnő, hiszen egy új élőlényt is el kell látni vérrel és az abban lévő anyagokkal is. Emiatt természetes, hogy több vér fog áramlani a létfontosságú “feladatok”-hoz, vagyis az agyunkba érkező friss vér mennyisége egy időre csökkenhet

Hogy segíthetsz magadon?

Ha nagyon fontos a fókusz megtartása a munkádhoz, akkor persze dühös is lehetsz annak hiánya miatt.

Jó hír, hogy tudsz te is úgy foglalkozni e témával, hogy jobb legyen a memóriád és a koncentrációs képességed.

Íme a 3 memória javító eszköz kismamáknak:

  1. Kismamaként sem szégyen memóriafejlesztő gyakorlatot csinálni, ugyanis minél többet járatod a tekervényeidet, annál jobban szokássá válik a tárolt memória előszedése. Idővel egyre jobb lesz. Ez hosszú távú időbefektetés.

DE akkor IS sokat teszel az agyad működéséért, ha épp a kismamaléted alatt tanulsz új dolgokat. Nyilván ez a nehezebb út, hiszen a türelmünk ilyenkor kevesebb a szokásosnál. Nekem sokkal kevesebb volt.

  1. A vérkeringés fokozása nagyon fontos, ugyanis a vér szállítja az oxigént, hormonokat, tápanyagokat az agyba is. Fontos, hogy mind a 3 aktívan cirkuláljon a fejedben.

    (Gondold el, hogy milyen nehéz lenne az élet akkor, ha az emailek, SMS-ek, chatek lagymatagon érnének célba és csak akkor, amikor kedvük van. Hatalmas káosz lenne igaz? )
    Szóval ha például fejkörzést csinálsz és rendszeresen átmozgatod a karodat, válladat, akkor nagyban segítheted a jobb koncentráció előidézését.

A hátizom gyakorlatok végzése nemcsak a jobb agyi keringés miatt lenne fontos, hanem a stabilitásod megőrzése és a hátfájdalmak megelőzése végett is.

Trimeszterenkénti koncentrált és változatos (intim-, és eszközös IS ) gyógytorna programunkkal itt találkozhatsz!

  1. Bármely tápanyagból legyen is nagyobb hiányod, bizony okozhat koncentrációs problémát és feledékenységet is.

Érdemes kivizsgáltatni a létfontosságú elemeket: mg, vas, folsav, d-vitamin, B12 stb. A halak fogyasztása, ennek híján pedig az omega 3 zsírsavak  – főleg folyadék formában való – bejuttatása a szervezetedbe hozzájárulhat a javuláshoz. Lazac-, és makadámdió fogyasztásával is tudsz segíteni az Omega3 zsírsavak növelésén keresztül a koncentrálási képességeiden. (A makadámdióból felszívódó omega3 lényegesen nehezebben szívódik fel, mint a lazacból.)

Ajánljuk figyelmedbe – a témát tovább részletező- korábbi írásunkat, melynek címe: “Mitől lesz több energiája a kismamának?”

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Jó egészséget kíván a Baba Mama Akadémia Csapata

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: