első trimeszter alatt végezhető mozgások

1. Trimeszter Alatt Végezhető Mozgások

Amikor új élet fogan meg az Édesanya hasában, gyakran követik el azt a hibát, hogy a mozgást az életükből elhagyják

Pedig óriási segítség lehet ez Számotokra a későbbiekben.

Az 1. trimeszter alatt a testünk apró visszajelzéseket küld számunkra: ilyen a puffadás, esetleg a mell feszülése. Ez minden bizonnyal az új kismamát feszélyezheti. Érdemes tehát egy lazító masszázst kérni a párunktól, aki segíthet abban, hogy ez az időszak kellemesebb legyen Nektek.

Mitől lesz több energiája a kismamának? c. írásunk sokat segíthet a mélyebb megértésben.

Korábbi mozgásokat lehet folytatni csak sokkal kisebb intenzitással. A rázkódással járó sportokat (ugrálás, futás stb.) az 1. trimeszter alatt érdemes felfüggeszteni.

Az intim gyógytorna áldásos hatásait leginkább várandósság idején tapasztalhatjuk meg. Megelőzheti és enyhítheti az inkontinenciát, aranyeret, menstruációs görcsöket, sőt csökkenhet a vajúdási időtartam. Ez egy olyan “mozgásforma”, amit kisebb időráfordítással végezve is eredményt tudunk elérni alkalmazásával.

Ha a rendszeres mozgást csak ebben az időszakban kezdjük el, akkor azt mindenképpen gyógytornász vagy más egészségügyi szakember segítségével tegyük meg.

Az 1. trimeszter alatt érdemes felkészítenünk továbbá a gerincünket is: iktassuk be a mindennapos életünkbe a tornát, hiszen hamarosan többletsúlyt fogunk a szívünk alatt hordani, amely a hátunkat megviselheti.

Fájdalmak kezelése otthon 1. trimeszter alatt? Abszolút lehetséges!

Ha fájdalmat tapasztalsz, akkor javasoljuk, hogy első körben tekintsd meg az ingyenes kurzusunkat, amely a terhesség alatti fájdalmakat csökkentheti. Ebben több tanácsot osztunk meg Veled, amelybe akár a párodat is bevonhatod és együtt átbeszélhetitek a benne foglalt tanácsokat, tippeket. Ha a fájdalom nem múlik, vagy akár erősödik, akkor mindenképpen javasoljuk, hogy fordulj először orvosodhoz!

Az első trimeszteres gyógytornát azért állítottuk össze Neked, hogy a várandósságod ezen szakaszát könnyedebbé tegyük. Érdemes kipróbálnod és most ráadásul ajándékba adjuk Számodra a hasi légzés tréningünket, amelyet a kisbabád világrajövetele során fogsz leginkább használni.

Az online tanfolyamaink között pedig megtalálhatod a „kismama masszázs otthon” anyagunkat. Ez a kismamák kedvence szokott lenni, hiszen a felgyülemlett stresszt a masszírozás képes feloldani mind lelkileg, mind pedig fizikálisan.

Fontos, hogy orvosoddal mindezt leegyeztesd, hogy van -e bármi ellenjavalat a Te esetedben.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

 

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: