Miért fontos az irodai torna kismamaként?

Miért fontos az irodai torna kismamaként?

Ülő munkavégzés esetén biztosan Te is tapasztaltál már kellemetlen váll, vagy derékfájdalmakat, amelyek kihatással lehetnek a mindennapjaidra. Nem kell így lennie! Kismamaként különösen fontos, hogy a tested apró jelzéseire odafigyelj.

Van pár remek tippünk, amelyet, ha megfogadsz, elkerülheted a kellemetlen derékfájdalmakat!

Vegyük át, hogy mi is történik pontosan, és mi okozza a kellemetlen érzést.

– A fájdalmat a nem megfelelő tartós testtartás okozza.

– A mozgáspályát a tartós ülés könnyedén beszűkíti, ez ellen pedig egy kis mozgással tudsz tenni.– Ebben a pozícióban a vérellátásod nem megfelelő. A tartós ülés meggyengítheti a farizmokat, továbbá lazulhat a kötőszövet.

Mit tudsz tenni ellene?

– Válts gyakran pozíciót, ne feledkezz bele teljesen a munkádba. Most kifejezetten fontos ezt észben tartanod, hiszen a comba futó ereket a növekvő pocakod nyomhatja, továbbá kisbabád vérellátása is így biztosított.

– Óránként 10 perc mozgás javasolt: állj fel az asztalodtól, sétálj egy kicsit az irodában, esetleg próbálj meg egy kicsit nyújtózni! Sokszor már az is segít, ha hozol magadnak egy pohár vizet.

Tudtad? A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás segít az ereidet jó formában tartani, segíti a nyirokereid működését, és a nyirokfolyadék ürülését. Ha úgy érzed hajlamos vagy megfeledkezni erről, állíts be egy időzítőt magadnak, amely figyelmeztet erre! Mindez segít frissen tartani a tested, és az elméd egyaránt, hiszen ezzel serkentheted az agyi vérkeringésed is. Többször igyál keveset.

– Ha teheted, munka közben polcold fel a lábaidat. Így elkerülheted, hogy a bokáid bedagadjanak.

– Használj derék és ülő támaszt: több helyen is kaphatsz az irodai székbe illeszthető támasztékot. A folyamatos mozgás dolgoztatja az izmaidat, így elkerülheted, hogy beálljon a derekad, vagy derékfájás kínozzon.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen mozgást végezhetsz a várandósságod során,
a babamamaakademia.hu oldalán trimeszterekre bontva megtalálhatod azokat az online kurzusokat, amelyeket bátran végezhetsz.
Ha apróbb, kellemetlen fájdalmakat tapasztalsz, abban az esetben pedig szívből ajánlom az ingyenes kurzusunkat.

Ha szeretnél további hasznos tanácsokat olvasni első kézből zárt facebook csoportunkban olyan cikkeket is találsz, amiket csak ott osztunk meg.  Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe.

Vélemény, hozzászólás?