Az intim gyógytorna jótékony hatásai

Az intim gyógytorna jótékony hatásai

  • Post Category:Rekreáció

Ezt a fajta mozgást sokan nem is ismerjük, hiszen olyan izmokat dolgoztatunk, amelyekről sokan nem is tudjuk, hogy léteznek. 

Fontos azonban elmondanom, hogy csak a helyesen végzett tornának van eredménye! Keressünk szakembert a témában, ha az intim torna mellett döntünk!

Nézzük sorba, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek az intim gyógytornának, ha belevágunk?

1: Jobb általános állapot, és jobb intim közérzet

Az intim torna mindennapi életünk részévé válhat, hiszen beilleszthető munka közben és otthon is. Könnyedén válik heti rutinunk részévé, amelyet örömmel fogunk elvégezni nap, mint nap a gyors eredmények eljövetele miatt.

2: Magabiztosság, avagy előzzük meg a vizelettartási gondokat

Nagyon sok hölgy küzd inkontinenciával: ez nemtől függetlenül is bárkit utolérhet. A legtöbb nőnél ez babavárás alatt, vagy szülést követően jelentkezik: jó esetben csupán ideiglenes állapotról beszélünk. A gátizmok erősítése segít a kismedencei szervek (húgyhólyag, méh, végbél) stabilan tartásában. 

3: Menstruációs görcsök oldása gyógyszerhasználat nélkül

Azok a hölgyek, akik ezt a fajta mozgást végzik, azok enyhébb, vagy teljesen megszűnt menstruációs görcsökről számoltak be.

4: Könnyebb szülés, jobb testtudat

A vajúdási szakasz lerövidülhet a kitartó gyakorlás által. Jobb testtudat alakul ki már a babavárás ideje alatt is, mely nagy segítség lehet a szülés pillanataiban.

5: Szülést követő gyorsabb szöveti gyógyulás

Szülést követően a testünkben olyan regenerációs folyamatok veszik kezdetüket, amelyek az első 6 hétben a legintenzívebbek! Érdemes tehát ekkor is folytatni a gyógytornát, hiszen extra löketet adhat a természet számunkra. 

6: Szexuláis élet minősége javul

Az intim gyógytorna jelentősen javíthatja a szexuális élet minőségét, fokozhatja az orgazmus készségét. Ennek az oka az, hogy a torna javítja a kismedencei vérkeringést, amely hozzájárul az alsó szerveink működéséhez.

A babamamaakademia.hu oldalán már megvásárolható az online kurzusunk, amelyben otthon, biztonságos körülmények között elsajátítható ez a mozgásforma.

Ha szeretnél további hasznos tanácsokat olvasni első kézből zárt facebook csoportunkban olyan cikkeket is találsz, amiket csak ott osztunk meg.  Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe.