Mi történik a harmadik trimeszterben?

Mi történik a harmadik trimeszterben?

A várandósságod harmadik szakasza a legnehezebb, elsősorban a fizikai változásoknak köszönhetően. A kismama testsúlya ekkor éri el a maximumot, az energiája pedig egyre kevesebb a kevesebb alvásnak köszönhetően.

A pocak végett a járás megváltozik: a testeddel kicsit hátradőlsz, próbálod kiegyenlíteni a súlyt, amelyet a pocakodban hordasz. Bár nem veszed észre, de a belső szerveid új helyre költöztek, és helyet biztosítottak a babád számára. Minden összefügg, és Te okkal vagy fáradt, de annál boldogabb!

A harmadik trimeszterben gyakori a nők esetén a fészekrakó ösztön megjelenése, ám óvva intünk Téged attól, hogy ekkor kezdj egyedül függönymosásba. Ekkor már ne kezdj nagyobb munkákba, ha pedig mégis úgy éreznéd, hogy mindez nélkülözhetetlen, akkor kérj segítséget.

Sokatok gyakran elfárad ebben az időszakban, de nem ritka, hogy megjelenik enyhe fájdalom is a gerinc tájékán. Kérjétek meg a párotokat, hogy masszírozzon meg Benneteket!

A mell feszülése ebben a hónapban újra visszatér, ráadásul sok nőnél előtej is megjelenhet benne. A test tudja, hogy milyen feladatokat kell majd ellátnia, így felkészül a kisbabád érkezésére.

A nagyobb súly végett a méhszájad kinyílhat: ne hagyd ki az orvosi vizsgálatokat, aki figyelemmel fogja mindezt kísérni. Ha 1 ujjnyira kinyílt, és az orvosod a tényt megerősíti ne ijedj meg, természetes, és bárkivel előfordulhat.

A vizeletcsepegés ebben az időszakban sok kismamának okozhat szomorúságot: jó hír, hogy mindez orvos nélkül, otthon is kordában tartható intim gyógytorna segítségével!

Az utolsó időszak ideális lehet arra is, hogy hangolódjatok az elkövetkezendő időszakra: találkozzatok azokkal, akiket régen nem láttatok, ha teheted, akkor szűk baráti körrel tartsatok babaváró bulit! Oszd meg a tapasztalataidat barátnőiddel, családoddal, akik támogattak Téged ezen a hosszú, és varázslatos úton!

Az utolsó hónapok mindenképpen szóljanak a felkészülésről, hiszen az első hetekben biztosan otthon leszel, és nem fogsz majd vendégeket fogadni.

Az utolsó trimeszterben sok Édesanya már nem dolgozik: érdemes kihasználni ezt az időszakot, feltölteni magatokat energiával, elolvasni azokat a könyveket, újságokat, amelyeket régen szerettél volna.

A várandósság utolsó hónapjai egy életszakasz végét is jelenthetik: a fiatal pár ekkor válik családdá.

Ha szeretnél további hasznos tanácsokat olvasni első kézből zárt facebook csoportunkban olyan cikkeket is találsz, amiket csak ott osztunk meg. Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe.

Vélemény, hozzászólás?