A kismama masszázs óriási segítség lehet

Tények a Kismama Masszázs hatásairól

A keringés folyamatos fenntartása a várandósság idején még fontosabb….

A baba keringése függ az édesanya keringési állapotától. A keringés beindítása pedig automatikus öngyógyítást, jobb létet indít be a szervezetben. A fájdalom csillapítása is megindul a kismama masszázs hatásai révén.

Relaxin hormon szerepe

A relaxin hormon már a terhesség elejétől elkezd termelődni a hölgyek testében. A végső segítsége e hormonnak kétségtelen (szülés kitolási szakasz), de a 9 hónap alatt sok fájdalmat tud generálni lazító hatása.

Ugyanis minden ízületet, szalagot, csontot, izmokat elkezd lazítani. Ez azt jelenti, hogy még azoknál a hölgyeknél is előfordulhatnak erős testi  fájdalmak, akik esetleg pilates-, gyógytorna-, jóga-, gerinctréning segítségével a terhességük előtt foglalkoztak. A tornák által erősítették mély izmaikat. Viszont ez továbbra is fontos tényező marad az egész várandósság idején. Olvasd el miért: “7 ok, hogy miért gyógytornázz terhesség alatt?”

A fájdalom mértéke egyénenként változó lehet.

Kismama Masszázs alkalmazhatósága

Masszázs az első trimeszterben maximum a felső háti szakaszon megengedett, hiszen a vérkeringés fokozása révén méreganyagok szabadulnak fel. Ezek az anyagok a testből a nyirokmirigyeken keresztül távoznak. Ezért a lábak, karok átmasszírozása már túl sok lenne a kismamának.

A baba, mint magzat megtartása veszélybe kerülhet, ha ennél több területet masszírozunk, mert a babát a testnek be kell fogadni.

Az immunrendszer automatikusan legyengül az első trimeszterben, hogy sokkal kevesebb „testet” tartson idegennek, mint sem tartana, ha nem lenne magzat. Ergo más lesz a testen belüli információ áramlás, melynek célja a magzat megtartása-, életben tartása. Ha erős masszázzsal avatkozunk a kismama megváltozott információ áramlásába, akkor a test a vérkeringés fokozása révén idegen anyagnak érzékelve a magzatot vetélés jöhet létre.

Enyhe gyógytorna és enyhe felső háti szakasz masszázsa végezhető az első trimeszterben, de semmiképp se erőteljes mozdulatok végzése.

Utána is fontos, hogy az édesanya fájdalom küszöbének és közérzeti állapotának megfelelően legyen a kismama masszázs erőssége beállítva.

Mindig van egy szakemberi ajánlás, de a leendő édesanya érzékelése és a visszajelzései a legfontosabb tényezők.

Ha kedvet kaptatok, hogy otthon masszírozzatok a terhesség alatt és ezt szeretnétek biztonságosan véghez vinni, akkor erre az esetre készítettünk egy online kurzust. Megmutatjuk benne azokat a fogásokat és praktikákat, amivel kellemes masszázst fogtok tudni csinálni kényelmes körülmények között. Itt találod a kurzus leírását.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: