A második trimeszter alatt végezhető mozgások

2. Trimeszter alatt Végezhető Mozgások

A 2. trimeszter alatt új erőre kapsz, így sokkal jobban fog esni a mozgás

Már tudod, hogy kisbabád biztonságban, jó helyen van, ezért elkezdhetsz bátrabban mozogni, szem előtt tartva, hogy jól essen a mozgás.

Mit érdemes kerülnöd a 2. trimeszter alatt?

Javasoljuk, hogy az új sportokat (különösen az extrém irányokat) most kerüld, hiszen Számodra ezek most nem biztonságosak.
A sportoknál figyelj a pulzusodra, amelyet könnyedén kontroll alatt tarthatsz akár egy óra segítségével: 140-150 felé semmi esetre se menjen mozgás során. Ha nincs pulzus mérő órád akkor arra figyelj, hogy tudj beszélni. Akkor még rendben van a pulzusod nagy általánosságban véve.

Mit érdemes csinálnod a 2. harmadban?

Minél többet legyél levegőn. Ha levegőn végzel mozgást, akár sétálsz, vagy gyakorolsz sokkal több oxigénhez juttok. Az oxigén mindkettőtöket több energiával lát el. 

Négykézláb végzett gyakorlatok során erősítheted izmaid és átmozgathatod a gerinced.

Az intim tornát elkezdheted már most, hiszen a baba egyre jobban nyomhatja a gátizmokat. Ezek erősítése révén meg tudod előzni, hogy a kismedence szervei (méh, végbél, húgyhólyag) lesüllyedjenek. Az intim gyógytorna jótékony hatásairól, ebben a cikkünkben olvashatsz.

Az egyensúlymegtartó gyakorlatokat már most érdemes elkezdeni, hogy rögzüljön a testtudatodban. Cikkünk útmutatása szerint 3 videóra vett egyensúlymegtartó gyakorlatot találsz.

A babamamaakademia.hu oldalán az online tanfolyamok között találsz
„2. trimeszteres gyógytornát”, amely olyan mozgáskombinációkat tartalmaz, amelyek Számodra tökéletesek, és biztonságosak lehetnek. Úgy állítottuk össze, hogy a 2. trimeszter alatt elvégezhesd akár az otthonodban is. Ráadásul korlátlanul visszanézheted, és egy ajándék hasi légzés tréninget is kapsz tőlünk ajándékba, amelyet a szülésnél fogsz leginkább használni. Érdemes folytatnod a gerinced óvása érdekében a gyógytornát, és kiegészítheted az Eszközös gyógytorna kurzusunkkal, mely igazán színessé teheti a mindennapokat.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: