Az intim gyógytorna jótékony hatásai

Az intim gyógytorna jótékony hatásai

Ezt a fajta mozgást sokan nem is ismerjük, hiszen olyan izmokat dolgoztatunk, amelyekről sokan nem is tudjuk, hogy léteznek. 

Fontos azonban elmondanom, hogy csak a helyesen végzett tornának van eredménye! Ne a barátaink tanácsára hallgassunk, hanem keressünk szakembert a témában.

Nézzük sorba, hogy milyen jótékony hatásai lehetnek az intim gyógytornának, ha belevágunk?

1: Jobb általános állapot, és közérzet

Minden sport az emberi szervezetben endorfint szabadít fel. Azok, akik tartósan sportolnak, vagy mozognak, arról számoltak be, hogy „hiányérzetük” van akkor, ha kimarad az életükből a megszokott edzés. Ugyan az intim torna nem ér fel egy több kilométeres futással, ám a mindennapi életünk részévé válhat: egy rutin lesz, amelyet örömmel fogunk elvégezni nap, mint nap!

2: Magabiztosság

Nagyon sok hölgy küzd inkontinenciával: ez nemtől függetlenül bárkit utolérhet. A legtöbb nőnél ez szülés előtt, vagy követően jelentkezik: jó esetben csupán ideiglenes állapotról beszélünk. Nagyobb súlygyarapodás esetén (legalább 6 kg plusz) szintén előfordulhat a vizeletcsepegés. Ez ellen mindenképpen tenni kell! Az intim gyógytornával ez az állapot biztonságosan, teljesen megszüntethető.

3: Menstruációs görcsök oldása, gyógyszerhasználat nélkül

Azok a hölgyek, akik ezt a fajta mozgást végzik, azok enyhébb, vagy teljesen megszűnt menstruációs görcsökről számoltak be.

4: Szülést követő gyorsabb szöveti gyógyulás

Szülést követően a testünkben olyan regenerációs folyamatok veszik kezdetüket, amelyek az első 6 hétben a legintenzívebbek! Érdemes tehát már ekkor elkezdeni a gyógytornát, hiszen extra löketet adhat a természet számunkra. Éljünk vele!

5: Szexuláis élet minősége

Az intim gyógytorna jelentősen javíthatja a szexuális élet minőségét, fokozhatja az orgazmus készségét. Ennek az oka az, hogy a torna javítja a kismedencei vérkeringést, amely hozzájárul az alsó szerveink működéséhez.

A babamamaakademia.hu oldalán már megvásárolható az online kurzusunk, amelyben otthon, biztonságos körülmények között elsajátítható ez a mozgásforma.

Ha szeretnél további hasznos tanácsokat olvasni első kézből zárt facebook csoportunkban olyan cikkeket is találsz, amiket csak ott osztunk meg.  Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe.