7 OK, hogy miért gyógytornázz terhesség alatt

HAJRÁ KISMAMA, kezdd el még ma, gyógytornázz terhesség alatt!

  1. A jó keringés fájdalomcsillapító hatású!

Bármilyen eredetű testi fájdalomról is van szó, ha mozgást kapnak a környező szövetek, akkor a vér gyorsabban szállítja oda a tápanyagokat, oxigént és hormonokat, ezáltal a fájdalom gyorsabban enyhülhet. Terhesség alatt bizony előfordulnak: nyak-, váll-, hát-, derék-, és lábfájdalmak is, melyeket mielőbb orvosolni szükséges ahhoz, hogy fitt és aktív maradhass.

  1. Hormonális segítséget nyújt!

A vér ott fog elsőként segíteni, ahol keringés van. A vér oxigént, tápanyagokat és hormonokat szállít. Ha gyorsabb a keringés, akkor a hormonok előbb célba érnek. Ők a hírvivő molekuláink, melyek egyensúlyára még nagyobb szükség van megnövekedett számuk miatt.

  1. A gerinc védelme különös figyelmet érdemel kismamakorban!

A test egyensúlya eltolódik, ezért fontos, hogy a gerinc melletti izmokat erősítsük változatos gyakorlatokkal.

  1. Nagyobb biztonságban érezheted magad gyógytorna mellett!

Hiszen a félelmeket is folyamatosan oldhatod. A gyógytorna erősebb testtudatot kölcsönöz majd Neked, ezáltal egészségesebb is lehetsz általa. A szabad levegőn végzett gyakorlatok még jobb hatással lehetnek rátok, hiszen mindkettőtök kedélyállapotát javítja.

  1. A gyógytorna segíti a hatékonyabb összpontosítást!

 Minél több az információd a testedről, annál tudatosabban tudsz készülni a nagy napra. Testben és lélekben is megszületik az anya és a babája, amihez hosszú út vezetett. A végén nagy szükséged lesz a koncentrálásra.

  1. Stabilabb édesanyává válhatsz! Gyógytornázz terhesség alatt, de hogyan?

A mozgás építi az önbizalmat azáltal, hogy jó hatása van az egész hormonrendszerre. A magabiztosságra sokkal nagyobb szükséged lesz anyaként, mint gondolnád. Ahhoz is magabiztosság kell, hogy felismerd például, ha valamihez van-e tehetséged.

  1. Könnyebb szülésed lehet!

Tudod, hogy a szülés folyamata fárasztó, melyhez rengeteg fizikai és lelki energiára van szükség. A rendszeres mozgás minden szinten hat arra, hogy több energiád legyen.

Fontos a pihenés, de fontos a mozgás is. Egy folyamatosan ülő-, fekvő test kevésbé lesz erős a folyamat véghezviteléhez, mint egy gyógytornával karbantartott izomzat.

Gyógytornázz terhesség alatt biztonságosan és biztonságban otthon!

Végezd el ingyenes fájdalomcsökkentő kurzusunkat, melyet szakembereink körültekintően állítottak össze a leggyakrabban előforduló kismama fájdalmakat figyelembe véve.

Jó egészséget és örömteli babavárást kívánunk!

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: