5 legjobb tipp a várandósság idejére

5 fontos tipp Áldott Állapotban

Mi lehet az a legfontosabb pár dolog, ami könnyhíthet rajtad áldott állapotban?

Változatos mozgás:

  1 TIPP – Az első babád érkezésekor ha egy jó szülész-nőgyógyászhoz kerülsz, felhívja majd a figyelmed, hogy ne hagyd abba a mozgást. Orvosi felügyelet mellett mindez biztonságos, és nagyon hasznos! Te magad is jobban fogod érezni magad akkor, ha egészségesen élsz, és tudatosan táplálkozol! Nem kell erős fizikai mozgást végezned mindenképpen: egy hosszabb séta nem csak a tested, hanem a lelked is frissítheti! 
Kerüld a zsúfolt helyeket, és lehetőleg keress természetesebb környezetet mindehhez.

2 TIPP – Több olyan barátnőm volt már, aki világra hozta már a kisgyermekét, így Tőlük tudtam meg azt, amiről kevés helyen olvasni: az intimtorna aranyat ér! Nem csupán Neked hasznos, hanem a természetes szülés során a megerősödött izmok segítségével a kisbabádnak is segíthetsz a világra jövetelben! 

Gyengéd keringésfokozás-, fájdalomenyhítés áldott állapotban:

3 TIPP – A masszázs segíthet abban, hogy ellazulj. Többféle masszázsforma létezik, amelyet otthon Ti is végezhettek, vagy szakemberre is bízhatjátok. A szülés előtti percekben is sokat segíthet a párod, ha gyengéden, óvatosan masszíroz. 
Mielőtt belevágnátok, mindenképpen egyeztess az orvosoddal, és beszéljétek át, hogy melyek azok a területek, amelyek „tiltólistások”. Szerezzetek be egy-egy különlegesen finom illatú olajat, és kezdődhet a relaxálás!

Kiegyensúlyozott táplálkozás-, orvosi összhang:

4 TIPP –  Hajlamosak vagyunk ebben az időszakban arra gondolni, hogy most kettő helyett eszünk, de ez sajnos nem igaz. Nagyon kevés az a kalóriamennyiség, amelyet a testünk pluszban ilyenkor valóban igényel. Tehát nyugodtan fogyaszd el, amit megkívánsz, de próbálj mértéket tartani. 

5 TIPP – Válassz olyan orvost magadnak, akiben megbízól. Nem szégyen az utolsó trimeszterben cserélni: olyat keress, akinek minden bajod el mered mondani, és akinek a közelsége megnyugtat. Kérdezd bátran ismerőseidet, barátaidat, hogy Ők kit ajánlanak, milyen véleménnyel voltak Róluk. 

Összeállítottunk nektek egy ingyenes kurzust, ahol jobban meg tudtok ismerkedni azokkal az eszközökkel, amit egy kismama otthon használni tud fájdalom csillapításra. Ezek között az eszközök között van a kismama masszázs is. Ide kattintva találod a részleteket az ingyenes kurzusról.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: