Ártalmas szokások várandósság alatt.

Ártalmas szokások várandósság alatt

Majdnem minden nő életében a legszebb időszak lehet a várandósság, azaz babavárás ideje. Ilyenkor az összes létező rossz szokásunkat a Tőled telhető legnagyobb mértékben igyekszel elhagyni.

Vajon mindenre gondoltál? Vegyük át sorban, hogy milyen ártalmas szokásokkal találkozhatunk a terhesség ideje alatt.

Alkohol: nagy mennyiségű alkohol fogyasztása a kisbabádra káros lehet, akár vetélést is előidézhet. Javasoljuk, hogy mellőzd teljesen az életedből erre a rövid időszakra.

Dohányzás: Mondanunk sem kell, hogy a cigarettafüst tele van olyan káros anyagokkal, amelyek árthatnak a pocakodban növekvő csöppségnek, ráadásul az oxigénellátása is akadályozottá válik.

Gyógyszerek: orvosi tanács nélkül semmilyen vitamint, gyógyszert ne fogyasszatok. Beszéljétek át, hogy Számotokra mi az, ami feltétlenül szükséges, és hasznos.

Vegyszerek: Gondoltad volna? Bár a méhedben biztonságos környezetben növekszik a kisbabád, ám erre a milliőre érdemes odafigyelned. Tartózkodj a vegyszerektől, és azoknak a belégzésétől. Károsak lehetnek most számodra a festékek, a lakkok is. Javasoljuk, hogy takarítás során most keresd a természetes alapanyagú tisztítószereket, és részesítsd előnyben az ilyen dekorkozmetikumokat is.

Immunrendszerünk védelme várandósság alatt

Fertőzések: Különösen érvényes a jelenlegi helyzetre, de általánosságban is elmondható, hogy a fertőzésekre különösen érdemes odafigyelned. Lehetőség szerint kerüld azokat a helyeket, ahol nagyobb tömeg van. Nem ajánlott most a közösségi toalett használat sem, továbbá érdemes egy újra használható fém szívószálat is magadnál tartanod.

Nyers húsok, zöldségek: A tatár beefsteak rajongók rövid ideig nem fogyaszthatják a kedvencüket. A mosatlan zöldségeket, gyümölcsöket pedig nem szabad elfogyasztani, hiszen sok kórokozó telepedhet meg rajtuk. Fokozottan figyeljetek oda a keresztfertőzés elkerülésére is: a zöldségekhez, húsokhoz más-más vágódeszkát használjatok!

Lelkünk ápolása is különös figyelmet érdemel!

Stresszhelyzetek: Mindannyiunk életében előfordulhatnak váratlan helyzetek, amelyek ingerültté tehetnek bennünket. Lehet az egy váratlan fordulat, vagy egy tartós élethelyzet, amelybe belekerültök. Bármennyire is nehéz, kerüljétek ezeket a helyzeteket, és próbáljatok meg nyugodtak maradni.

Ha fáradt vagy a várandósság alatt, akkor ajánljuk figyelmedbe a “Mitől lesz több energiája a kismamának?” c. cikkünket.

Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportjában tudunk együtt gondolkodni. Komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: