Mire jó az intim gyógytorna és kinek ajánlott?

Intim gyógytorna kinek ajánlott és mire?

Ahogyan az évek során a bőrünk is veszít a feszességéből, úgy a medencealapi izmaink is igénylik a megfelelő segítséget, különösen a várandósság ideje alatt, és után.

Ha ezek az izmaink elvesztik a rugalmasságukat, akkor nem tudják betölteni a funkciójukat. A kellemetlen tünetektől kezdve a betegségekig bezárólag okozhatnak számunkra panaszos éjszakákat és nappalokat egyaránt. Babavárás során -különösen az utolsó trimeszterben- okozhat kellemetlen meglepetéseket az ideiglenes inkontinenciazavar megjelenése. A kismamákat nagyon megviseli, amikor váratlanul vizelet távozik, és amelyet nem tudnak kontrollálni: ez is mutatja, hogy mennyire fontos megkezdenünk a tornát.

Nem szabad azonban csüggednünk: az intim gyógytorna bármikor becsatlakoztatható az életünkbe, és viszonylag gyorsan, remek eredményt lehet vele elérni.

Az intim gyógytorna nincsen életkorhoz kötve:

ugyanazt a mozgássort végzi a 25 éves, amelyet az 50 éves is. A torna során azokat az izmokat dolgoztatjuk, amelyek védik, és tartják a kismedencei szerveinket (hólyag, méh, végbél).

Bizonyított tény, hogy az intim gyógytornát végző várandósok a természetes szülésnél kamatoztatni tudják a megtanultakat. A babád világrajövetele során pontosan azokra az izmokra lesz szükséged, amelyek ennél a fajta tornánál erősítésre kerülnek.

A mozgássorozatot akkor sem érdemes elfelejtened, miután otthon vagy a kisbabáddal: párodnak is örömöt tudsz okozni azzal, ha ezt tovább gyakorlod! Ha gátmetszéssel hoztad világra a gyermekedet, akkor pedig van egy jó hírem:  gátizom erősítésére több kiváló gyakorlat létezik , amelyet gyógytornászod megismertet Veled. 

Egyszerűsége végett az otthonunkban is elvégezhető bármikor. Érdemes lehet kezelőorvosunk, vagy Gyógytornászünk jóváhagyását kérni. Az intim gyógytorna alkalmazása előtt ismerned kell a szabályokat is. 

Úgy érzed ez a téma még kellemetlen Neked, és félénkebb vagy?

Ne izgulj, mi mindenben segítünk, és támogatunk Téged!
Nézz körbe nálunk a babamamaakademia.hu oldalán, ahol az online kurzusok között már megtalálod az intim gyógytornát is!

Ha szeretnél további hasznos tanácsokat olvasni első kézből zárt facebook csoportunkban olyan cikkeket is találsz amiket csak ott osztunk meg. Ide kattintva tudsz csatlakozni az anyák és apák országos facebook közösségébe

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: