Mire jó az intim gyógytorna és kinek ajánlott?

Kinek és miért jó az Intim Gyógytorna?

Ahogyan az évek során a bőrünk is veszít a feszességéből, úgy a medencealapi izmaink is igénylik a megfelelő segítséget, különösen a várandósság alatt és után

Ha nem eddzük a gátizmainkat, akkor renyhévé válnak. Az intim gyógytorna mindenkinek ajánlott korra és nemre való tekintet nélkül.

Fontos megőrizni a rugalmasságukat, hogy be tudják tölteni a funkciójukat. Például a gátizom tartása azért is fontos, hogy a kismedencei szervek (hólyag, méh, végbél) ne süllyedjenek le és később ne alakulhasson ki vizelettartási probléma (inkontinencia).

Babavárás során különösen az utolsó trimeszterben nagyon fontos a rendszeres intim torna. A gátizmok tartják a baba súlyát, a baba nyomja is a gátizmokat. Ha ellen tudunk tartani, melyben a torna segít minket, akkor meg tudjuk előzni azt, hogy inkontinencia, vagy aranyér alakuljon ki

Végre egy intim gyógytorna, ami kevés idő alatt is hoz eredményt…

Ne csüggedjünk, hiszen nem időigényes: az intim gyógytorna bármikor becsatlakoztatható az életünkbe, és viszonylag gyorsan, remek eredményt lehet vele elérni.

Bizonyított tény, hogy az intim gyógytornát végző várandósok a természetes szülésnél kamatoztatni tudják a megtanultakat, lerövidülhet a vajúdási szakasz. A babád világrajövetele során pontosan azokra az izmokra lesz szükséged, amelyek ennél a fajta tornánál erősítésre kerülnek.

A mozgássorozatot akkor sem érdemes elfelejtened, miután otthon vagy a kisbabáddal: párodnak is örömöt tudsz okozni azzal, ha ezt tovább gyakorlod! 

A gátizmok keringésének pezsdítése segíthet a szexuális élet javításában és a menstruációs görcsök enyhítésében is. 

A gátmetszés sem akadály….

Ha gátmetszéssel hoztad világra a gyermekedet, akkor pedig van egy jó hírem:  gátizom erősítésére több kiváló gyakorlat létezik, amelyet gyógytornászod megismertet Veled. 

Egyszerűsége végett az otthonunkban is elvégezhető, de nem szabad kihagynunk az orvosunk, és gyógytornászunk véleményét, engedélyét ahhoz, hogy ezt megkezdhessük.  Utóbbi kiemelten fontos, hiszen ennek az intim gyógytornának több olyan szabálya van, amelyet szigorúan be kell tartani.

Úgy érzed ez a téma még kellemetlen Neked, és félénkebb vagy? Ne izgulj, mi mindenben segítünk, és támogatunk Téged!
Nézz körbe a babamamaakademia.hu oldalán, ahol az online kurzusok között már megtalálod az intim gyógytornát is!

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: