Bambuszruha kényelmes, könnyű viselet

Bambuszruha hogy hat gyermeked egészségére?

A bambuszruha, mely jótékonyan hathat a gyermek egészségére is

Puhaság, kényelem, biztonság és környezetvédelem. Talán nem az első szavak, melyek a bambusz, mint alapanyag hallatán először eszünkbe jutnak. Azonban a bambusz rostból készült babaruhák esetén mégis a leghelytállóbbak.

A bambuszruha viselésének további előnyei

Minden anyuka számára az egyik legfontosabb, hogy gyermeke kényelemben érezze magát, egészséges legyen és vidám. Ehhez nagyban hozzájárul az a mindennapok során, hogy milyen ruhákat vásárolunk számukra. Azonban valljuk be, akármilyen egyszerűnek is hangzik a babák öltöztetése nem az, hiszen a legtöbb csecsemő és kisgyermek nem szeret öltözködni, mely az anyának és gyermekének egyformán okozhat stresszes pillanatokat.

Erre a problémára keresték a megoldást a LiaaBébé megalkotói, akik szeretnének segíteni az anyukáknak, hogy gördülékenyebben menjen a ruhadarabok fel-és levétele.

A márka megalkotásakor a fő szempont a rugalmasság, puhaság és a kényelem volt. Így került kiválasztásra fő alapanyagként a bambusz viszkóz, ami mellé még 5% elasztánt is tettek, hogy biztosan könnyű legyen az öltöztetés.

Ez pedig garantálja azt, hogy a csöppségek mindig jól érezzék benne magukat és még a legmozgékonyabb gyermek számára se legyen kényelmetlen a játék, vagy épp a járás tanulása a mozgáskoordináció elsajátítása során. Ez a magasfokú kényelem leginkább a bambuszrost különleges rugalmasságának köszönhető.

Ezzel együtt a bambuszból készült babaruhák sokkal hosszabb ideig használhatók, mint hagyományos társaik.

Hagyományos babaruhák kontra bambuszból készült ruhák

A hagyományos babaruhák nem csupán a kényelem terén hagyhatnak kívánnivalót maguk után. Sok szülő panaszkodik ugyanis arra, hogy a gyerekek szinte pillanatok alatt növik ki az egyszerű, pamut rugdalózókat és egyéb öltözékeket, melyeket kevésbé jó minőségük miatt továbbadni és elajándékozni sem egyszerű.

A bambuszrostból készült ruhák azonban kimagaslóan jó minőségűek

Nem tágulnak, nem szakadnak, ami azt jelenti, hogyha gyermekünk kinövi őket, akkor sokkal könnyebben adhatjuk őket tovább.
Emellet az anyag strapabíró, masszív, kiválóan bírja a mászást és a játékot is.

Bizonyos kutatások szerint a bambusz az olyan anyagokkal szemben, mint a len, a pamut, a selyem, vagy épp a poliészter sokkal nagyobb antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és akár 99,8%-os arányban képes elpusztítani a baktériumokat.

Szülőként azt is kérdezheted, hogy mennyire környezetbarát megoldás a bambuszból készült ruha?

A bambusz ebből a szempontból is kiváló alapanyagnak számít, hiszen megújuló energiaforrásnak tekinthető.

Gyorsan nő, legtöbb fajtája nem igényel nagy törődést és akár komposztálásra is használható.

Nem véletlen tehát, hogy a LiaaBébé babaruhák 95%-ban bambusz viszkózt tartalmaznak. Éppen ezért jó választást jelentenek a tudatosan vásárló szülők számára is, hiszen jóval kevesebb hulladékot termelnek, mint a tömeggyártott pamut babaruhák, melyekből néhány hónap alatt akár több darabot, több méretet is el kell használnunk.

Ha tényleg ennyire szuper ez az anyag, akkor miért nem látunk ilyet a magyar polcokon?

Ennek oka azonban rendkívül egyszerű.

Ha jobban belegondolunk, bizonyos prémium termékeket sem feltétlenül fogunk megtalálni az átlagos üzletekben. Továbbá mivel a bambuszruha hazánkban még újdonságnak számít, így a boltok polcain ritkán, vagy egyáltalán nem találkozhatunk vele.

Nyugaton azonban már egy egyre népszerűbb trended nőtte ki magát, melyet szülők ezrei használnak.
Nemcsak kényelmes viselet, hanem megbízható alternatíva is egyben, melyet az átlagos pamut ruháknál sokkal hosszabb ideig használhatunk.

Éppen ezért csak idő kérdése, hogy a tudatosan vásárló szülő, édesanya a minőséget és tartós kialakítást előnyben részesítse és hazánkban is felfedezze.

Összességében elmondhatjuk azt, hogy a bambuszrostból készült ruhák kényelmesek és megbízhatóak. A gyerekek számára extra puhaságot biztosítanak a viselés első pillanatától kezdve, míg a szülők számára garantálják az egyszerű és problémamentes öltöztetést.

Látogassatok el Ti is a www.liaabebe.com weboldalra és válogassatok kedvetekre!

Ide írok valamit pluszban

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: