Pajzsmirigy gyógyulás része a kreatív kommunikáció

Pajzsmirigy gyógyulás kreatív kommunikációval?

Gondoljunk csak bele először abba, hogy a pajzsmirigy problémák mely nemhez kötődnek…

Főként a hölgyekhez ugye?

Nagyon fontos, hogy tudjuk, miért nőkre jellemző a pajzsmirigy betegség. Mi vagyunk az „agyalós” nem és ennek bizony ugyanúgy van előnye, mint hátránya.

Egyszerre száz dologra tudunk figyelni, ugye? Mindent, ami körülöttünk van szinte felveszünk ingerként, míg a férfiak működése teljesen más.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb nevek a séf és fodrász szakmákban nem nők, hanem férfiak. Mert jobban tudnak egyetlen dologra koncentrálni, ezáltal alkotni. Ahol a fókusz ott az energia.
Mi nők – nagyrészt – folyton listákat készítünk fejben, már reggel előre megoldottuk a napot úgy, hogy még csak a fogmosásnál tartunk. Rendszerben látjuk a dolgokat, de a rendszer, vagy rendszertelenség (ez is egy rendszer ugyebár) túl nagy a fejünkben.

És igen egy dologra fókuszálni nekünk nőknek nehezebb. Nem baj, csak hát ebből kell gazdálkodnunk, javulnunk, amink van. 
Amikor gondolkozunk, akkor vér is kell az agynak. És nekünk nőknek, ami a fejünkben van ki kellene adnunk, le kellene vezetnünk, mert sokszor tele van a fejünk gondolatokkal.
Ezt a kiáramlást a férfiak nem bírják szusszal hallgatni…., nem értik, vagy egyszerűen sok nekik és túl szövevényes.

Mivel az agyunkban sok az energia (vér) a sok gondolkozás miatt, ezért oda kell terelni, ahol hiány van belőle. Ha beteg a pajzsmirigy akkor annak a szervnek a keringése is „beteg”.

A fejben lévő dolgok elméletek!

Az elméletek akkor érvényesülnek az életben, ha gyakorlativá tesszük őket. Mi nők fejben gyorsan haladunk, de tetteink nehezen tudják követni ezt a gyorsaságot. Mert nagyon sokfelé figyelünk egyszerre.
Az információinkat jó időben, a megfelelő személynek, erre alkalmas helyen, korrekt hangnemben át kell tudnunk adni saját gyógyulásunk érdekében is. Ez művészetnek minősül olykor. 
Két dolgot tehetsz. Vagy lassítod az agyad különböző technikákkal, ezáltal több vér kerülhet a többi területre, ahol a hiány van belőle. Vagy pedig gyorsítod a „tetteidet” például kommunikációval.

Pajzsmirigyünk akkor szenved, ha nincs megfelelően elhelyezett és érthetően kifejezett kommunikáció és kreatív tettek az életben.

Állás van csak, vagy stagnálás, nem pedig valamilyen gyorsaságú haladás.
A kommunikációdra vagy nincs fogadó fél, vagy Te meg sem próbálod elmondani, amit el kellene valakinek. Ez utóbbi a rosszabb, hiszen magadban raktározod a túl sok felgyülemlett érzelmet, amit már rég ki kellett volna mondanod, ezáltal egy részét el is engedned. A raktározás hízáshoz is vezet, nem „csak” pajzsmirigy problémához.

Emberek milliói nőnek fel úgy, hogy a családon belül nem tanulnak meg egymással igazán őszintén beszélgetni. Csöndbe kell maradni, hiszen jobb a békesség ugye? Na de ez milyen békesség? Ez a valódi béke lenne?

Akinek gondja van a pajzsmirigyével, annak általában gondja van a mindennapi kommunikációjával.

Az alábbi kérdések segíthetnek elindulni a keresésben:

  1. Gondolkozz el azon, hogy hol nem tudod kifejezni önmagad?
  2. Figyelsz e magadra és az érzéseidre az emberi kapcsolódásaid során?
  3. Visszatartasz e számodra is fontos információt?
  4. Figyelsz -e eléggé a másik fél kommunikációjára?
  5. Hol érzed azt, hogy téged nem értenek meg?
  6. Hol nem mersz beszélni belülről, igazán mélyről?
  7. Ki, vagy mi az, ami gátol téged önmagad kifejezésében?

Kiadod magadból azt a tényt és információt, ami a szíveded nyomja?

Először ne azzal törődj, hogy nincs értelme elmondanom, mert úgyse érti senki.
Úgy tanulsz meg érthetően beszélni, ha gyakorolsz. Tudod gyakorlat teszi a mestert.
Az a fogadó fél dolga, hogy meg akarja -e érteni, amit közölni akarsz, a lényeg az induláson van. Mondd el, ahogy tudod, véletlen se tartsd magadban. Változni fog ezzel jó sok minden és egyre jobb lesz!

Te is és a fogadó fél is.
Az agy vérellátását vidd lejjebb a pajzsmirigyed keringésébe. Adj neki teret és időt, hogy beszélj, beszélj és figyelj. Legyen a kommunikáció interaktív, ugyanis itt a kulcs. Az emberi aktív figyelem csak pár percig tart…. tehát ne szónoklatokat tégy, hanem párbeszédre buzdítsd a környezeted.
Ha pedig egyelőre nincs merszed beszélni, vagy netán türelmetlen vagy a kommunikációhoz – mert annyira tele van a fejed gondolatokkal -, vagy netán a stílusod még nem kifinomult ahhoz, hogy téged értsenek, akkor például dolgozhatsz gyógyulásodon légzésterápiával is kezdetben.
Ugyanis a koncentrált légzés segít az energiát az agyból oda irányítani, ahol hiány van belőle. 

A jó pajzsmirigy megfelelő és kreatívabb kommunikációt jelent a mindennapjaidban. Az életminőséged pedig összehasonlíthatatlan lesz a korábbihoz képest.

Ha mi nők megtanulunk célzottabban kommunikálni a szavak szétszórása helyett, akkor az is lehet, hogy több férfit fogunk találni a fogadó felek között. Vagy a már meglévő férfi jobban befogadja azt, ami közvetíteni szeretnénk a számára.

Azaz a párkapcsolat minősége is javulhat.

Gondold át, hogy hol tartasz Te ebben és ha ép pajzsmirigyet szeretnél, akkor kezd el a kreatív és építő jellegű kommunikációt. Ugyanis a pajzsmirigy gyógyulásnak szerves része ez is a táplálkozás és mozgás mellett.

Ha egyedül nem tudod rászánni magad, akkor számtalan kommunikációs tréning segíthet neked az indulásban.

Jó egészséget kívánunk!

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: