A táplálkozás irányvonalainak részleteit érdemes magunkra szabni

Egyénre szabott táplálkozás nem életelixír

Ha mindenki meggyógyulna az egyénre szabott táplálkozás hatására, akkor még többen lehetnénk a földön, ebben egyetértünk igaz?

Ide azonban tanulni-, fejlődni jövünk és ezért sincs minden ember számára jól kialakított táplálkozás képlet, amivel karban tartanánk magunkat. Hiszen könnyű lenne a megoldás és a könnyű utakon való járás sosem tanít nekünk annyit. (Ez nem jelenti egyenes arányban azt, hogy a megoldásnak bonyolultnak kellene lennie.)

A képletet, – mint minden más területen is-, az embernek saját magának érdemes feltalálnia, nem pedig mások által kitalált képletet – teljesen elfogadva- magunkra húzni. DE!

A saját képletet tapasztalás útján tudjuk megszerezni természetesen irányvonalak alkalmazása mellett. Az irányvonalakat szakirodalomból, tanácsadóktól, vagy táplálkozástudományban jártas segítőktől is el tudjuk sajátítani.

Az elsajátítás nagyon kifejező szó táplálkozás terén is. Tartalmazza azt, hogy saját magamra formálom azt a tudást, melyet kaptam. Összhangba kerülök vele és azt implementálom belőle magamba, ami hozzámad és a többit pedig elengedem.

A segítőktől szerzett információkat egyrészt önmagunkkal összhangba kell varázsolni, hogy működhessenek. Másrészt, ha az adott irányvonal nem a mi utunk része, akkor intenzív érzések, akár tünetek is jelezhetik ennek tényét számunkra.

Az érzelmeink rezgéseket tartalmaznak, vagyis nem hagyhatjuk figyelmen kívül a bennünk napi szinten meglévő átlagos érzelmeink tárházát – a táplálkozás témakörében sem -. Az ételeink is rezgéseket tartalmaznak.

Ebből egyértelműen következik, hogy össze kellene hangolni a mi rezgésünket a táplálékunkéval, ugye?


Például gondold el azt, hogy mondjuk reggeltől estig meghatároz téged a tehetetlenség, a düh-,harag, irigység, elégedetlenség. Már ha ezekből egy is meghatározó a napodban, akkor nem tart a külvilág vidám embernek. (Bár szuper álarcot tud az ember magára húzni, ez tény.)
Ezek az érzelmek abszolút lehúznak minden élőlényt. Ha negatív érzelmek határoznak meg engem és emellett jó minőségű ételeket eszem folyton, mint termelői zöldség, gyümölcs, esetleg tejtermék vagy húsáru, akkor javíthatunk-e az egészségi állapotunkon?
Egyénenként változó mértékben. MIÉRT? Van olyan ember, aki 1 év múltán sem tapasztal jobb létet, míg a másik ember tapasztal javulást életében, de rövid ideig és természetesen olyan is van, akinek élete végéig használ az adott irányvonal.

Saját testünk rezgésének megfelelő ételt kell együnk ahhoz, hogy sejtjeink ne kiválasszanak csak, hanem tápanyagnak tekintsék az elfogyasztott ételt. A két információ egymást – test és tápanyag – úgy veheti észre, ha csak kicsit tér el egymástól rezgéseit tekintve.

Nem találkozik a túl jó tápanyag a rossz minőségű sejttel. A rossz minőségű sejt képtelen befogadni a túl jó minőségű tápanyagot.

Egyszerűen nem veszi észre a frekvencia különbség miatt. Ahogyan a vidám ember sem hajlandó tudomást venni a szomorú emberről és vica versa….

A minőségi ételek a magasabb rezgésű sejteknek „jár” és főleg azokat képes táplálni. Az alacsony rezgésű sejteket, melyek a bántásból, vagy szomorúságból születtek szintén táplálni kell. És itt van az a problémakör elásva, hogy aki szomorú miért is kívánja jobban a mekit, csokikát például. Ergo egyél egyre jobban. Véletlenül se változtass mindenen egyik napról a másikra. Magasból lehet a legnagyobbat esni.

Figyelj arra, hogy mit kívánsz, és fokozatosan kezdj el jobb minőségű ételeket választani. Ugyanis a bántást megélt sejtek attól nem halnak meg, ha nem kapnak ételt, viszont átalakulni képesek lesznek, ha önmagukhoz képest jobb tápanyagot kapnak, melyből építkezhetnek tovább.

Összegezve:

 1. légy türelmes a testeddel,
 2. kezdj el fokozatosan változtatni,
 3. jelölj ki olyan irányvonalat, ami hozzád közel áll,
 4. válassz olyan segítőt, aki a legjobb önmagad felfedezésében segít,
 5. figyeld a tapasztalataidat, vagyis azt, hogy mi hogyan hat rád ne csak fizikailag, lelkileg is
 6. a szélsőséges lehetőségeket alaposan járd körül mielőtt azt választod!

A várandósság alatti táplálkozás irányvonalait Fülöp Lili Dietetikus Szakértő állította össze.

Miért folátot fogyassz folsav helyett? Olvasd el itt.

Szélsőségektől mentesen értést és megnyugvást sugall a videókban, melyek segítségével az alábbi témakörökre kapunk bővebb információt és gyakorlati tanácsokat.

 1. milyen arányban nő a tápanyagigény és hogyan fedezhető,
 2. milyen ritmusban változhat étkezéseink száma,
 3. a makrotápanyagok (fehérje, zsír, szénhidrtá) gyakorlati haszna,
 4. bélflóra ápolása áldott állapotban hogyan zajlik,
 5. mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek) pótlása,
 6. a várandósság, mint inzulinrezisztens állapot értése.

Jó egészséget kíván a

Baba Mama Akadémia Csapata

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.p

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: