Mitől lehet Egészségesebb a leendő Baba?

5 dolog, amitől egészségesebbé válhat a leendő gyermek?

A leendő gyermek egészségi állapota legfőképpen a szülők egészségi állapotától függ, igaz?

A szülők egészségi állapota pedig egyrészt a felmenők egészségi állapotától – genetika -, másrészt az azóta „véghez vitt” életmódjuktól függ.

Mindannyian eltérő mértékben károsodott genetikával jöttünk a világra. Még nem hallottam arról, hogy megszületett volna a tökéletes egészségű gyermek, ezért van dolgunk még bőven azzal, hogy rájöjjünk ennek mikéntjére.

Aki rosszabb genetikával érkezett a földre, annak több dolgot kellhet tennie azért, hogy jobb állapotba kerülhessen a fizikai teste.  Az életmód minden területén tett változások javíthatnak, vagy ronthatnak a kezdeti „adottságainkon”.

Vannak azonban mindenkire érvényes aranyszabályok, amit, ha megteszünk önmagunkért is – önmagunk javításán keresztül -, akkor segíthetünk a kis lurkónknak is a jobb egészségi állapot elérésében, mik lehetnek ezek?

  1. A friss levegő és a friss levegőn végzett mozgás nemcsak keringést fokozó, hanem a friss oxigénnel feltöltött fizikum aktívabb, fittebb, boldogabb lesz.

    A természetes napfény beengedése testünkbe pedig természetes D-vitamint juttat sejtjeinkbe, mely egy gyulladáscsökkentő hormon, nemcsak vitamin.

A levegő a fák és növényzet közelében a legminőségibb, ami távol esik a gépkocsik zajától és a városi szmogtól. A növények, ha sok van belőlük egyensúlyt teremthetnek bennünk és körülöttünk. A feszültséget, és egyéb rossz érzelmeket anulálni képesek egy bizonyos idő után, ezért leszünk jobban a zöldebb környezetben például. Elnyelik a bánatot belőlünk úgy is mondhatnánk.

  1. Lassabb vérkeringés azt jelenti, hogy a vér által szállított tápanyagok, oxigén és hormonok is késleltetve érnek a célhelyre.

    A testen belül rengeteg információ áramlik azért, hogy időben mindenki, vagyis minden sejt-, szövet-, szerv megkapja a feladatot. Az üzenet átadása nélkülözhetetlen a gördülékeny belső testi kommunikációhoz.

Ezért a folyamatos keringésjavítás segít egy jobb egészségű gyermek megfogantatásában, hiszen az áldott állapot gyors sejtosztódással jár. A gyors és helyes sejtosztódás akkor jöhet létre, ha a keringés megengedi, azaz rendszeresen javítunk rajta mozgással, masszázzsal és/vagy akár szaunázással.

Itt olvashatod, hogy Mitől lesz több energiája a kismamának?

  1. A születendő sejtjeink – hiszen mi is mindig újra produkáljuk önmagunkat – tápanyagokból állnak és egyéb információkból. Az érzelmek megélésének szikrái is sejtjeink tartalmát alkotják.

Akkor tudjuk megfelelően táplálni önmagunkat, ha mindig kicsit jobb ételt-, italt fogyasztunk.

A tápanyagoknak ugyanúgy van frekvenciája, mint a sejtjeinknek. Ha hirtelen akarunk változtatni, akkor sok esetben azért sem sikerülhet, mert nem volt felkészülve a test (sejtek) a változásra és érzelmileg sem értünk meg rá például. Érzelmileg és testileg is megérni valamire vélhetőleg azt is jelenti, hogy nem hányingerrel esszük meg a zöldségeket, hanem azért, mert azt kívánjuk.

Azt kell megnézni, hogy honnan indulunk. Ha onnan indulok, hogy a gyors kajákat kívánom, akkor egyértelmű, hogy nem holnaptól fogom teletömni magam friss zöldséggel és gyümölccsel.

Átlagosan egy emberi test sejtszinten 5-7 év alatt reprodukálja önmagát. Tehát fontos az, hogy mit viszünk be, de az is fontos, hogy milyen gyorsan akarjuk implementálni a változtatásokat. A fokozatosság a kulcs és annak megértése, hogy nem véletlen, hogy mit és miért kívánunk éppen.

Az egyénre szabott táplálkozás olykor nem lenne elég? Miért is? Erről itt olvashatsz bővebben.

  1. Az érzelmeink között jobb, ha több feltöltő erővel bíró pozitív érzelem áll, DE!!! Ez nem azt jelenti, hogy erőltetett mosollyal kell tűrni a gondjainkat. A leendő gyermek a példamutatásunkon keresztül fejleszti önmagát.

A pozitív hozzáállás a realitás meglátását is magában foglalja. „Minden rosszban van valami jó” is egy fél igazság csupán.

Addig hogyan láthatnánk meg a jót valami rosszban, ha nem értjük, hogy miért történt?

Amíg nem értjük, addig eszünkbe jut az élmény és valamilyen negatív érzelmet generál majd bennünk. Az értés megadhatja azt a lehetőséget, hogy ne éljük meg olyan intenzíven a negatív érzelmet újra és újra. Ehhez nyitottság kell és az új igazságok befogadása, mely mindenképpen egy szemlélet váltást is jelent, ha a személyiségünket IS nézzük.

Természetes, hogy a szülők érzelmi állapota formálja a leendő gyermek érzelmi világát is.

Úgy tudunk több pozitív érzelmet megélni áldott állapotban, hogyha számunkra több feltöltő tevékenységet végzünk. Ez a napi teendők miatt valóban nehézkes lehet, hiszen a munkarend ezt nagyban meghatározhatja. DE a tökéletességre törekvésünk helyett érdemes minden nap valami feltöltő dolgot is csinálnunk. Ez mindig egyéntől függ, hogy mi lehet az.

Ez már önmagában egy elmélyült cselekvést, azaz örömet idézhet elő. Ez pedig jó hatással van egész hormonrendszerünk állapotára.

Pajzsmirigyünk állapota hogyan függhet a kreativitástól, vagy a kommunikációtól? Netán e kettő ötvözetétől? Erről itt olvashatsz.

  1. Az előző 4 pontban írtak sokkal könnyebben és gördülékenyebben működhetnek, ha szeretjük azt, amit csinálunk és játékosan építjük be életünkbe a többi tevékenységet is.

Vagyis minden könnyebb, ha rátaláltunk a hivatásunkra, mely dolgot minden nap művelünk akár pénzért, akár hobbiként űzve.

A játékos keresés az út része lehet. Ha már rákaptál az ízére, akkor pedig pontosan érzed, hogy már nem a végcél lesz a legfontosabb, hanem a megélése jelenednek.

Ha még nem vagy tag, akkor csatlakozz az Anyák és Apák országos közössége csoporthoz, mely Magyarország egyetlen mindkét szülőt szívesen fogadó Facebook csoportja. Tudunk itt együtt gondolkodni, komoly és humoros témát egyaránt felvetni. Minket mindkét oldal érdekel őszintén, tabuk nélkül.

Ha tetszett, akkor legyél rendszeres olvasónk!
Itt tudsz feliratkozni hírlevelünkre további hasznos tartalmakért:

Oszd meg a CIkket

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

Legújabb cikkeink: